CreativiteitKwartet

Welkom bij CreativiteitKwartet

 

Je kan een kasteel vullen met onderzoeken over creativiteit, dat toch pas echt opgang kwam in de jaren 50 van de vorige eeuw. Wetenschappers zijn er nog lang niet over uit wat creativiteit is en hoe het werkt. Is het nature of nurture, denken of voelen of doen, klein of groot, alleen of samen, metafysisch of concreet, etc. Creativiteit is tevens een thema dat in zoveel wetenschappelijke disciplines onderzocht wordt, waarmee zoveel verschillende kanten van creativiteit worden belicht. Je ziet door de bomen het bos niet meer!

Dit kwartetspel is een poging tot samenstelling van (een deel van) deze onderzoeken, en wel op een zeer laagdrempelige manier. Uiteindelijk gaat het niet om het onderzoek maar om wat de conclusies kunnen betekenen voor ons. Hoe we creativiteit kunnen gebruiken in innovatie om grote wereldproblemen op te lossen maar ook hoe het zeer persoonlijk is en klein geluk kan brengen.

 

Deze site is 'under construction'. Voor achtergrond over de makers van CreativiteitKwartet, ga naar williswijs.nl

 

Mobilopolie (eigen beheer)

Mobilopolie is een spel in eigen beheer uitgebracht in samenwerking met Zero-e. Het is een spel dat mensen in gesprek brengt over mobiliteit en bewustwording creƫert over eigen reisgedrag en (vaak onbewuste) mobiliteitskeuzes. Mobilopolie wordt bijvoorbeeld ingezet om medewerkers te betrekken bij nieuwe plannen rondom mobiliteit. Zie ook producten en www.mobilopolie.nl.

Talent Toolkit (eigen beheer)

Talent Toolkit is mede door Williswijs ontwikkeld als traineeproject van de trainees van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie en wordt beheerd door Williswijs. Het is een spel dat talent zichtbaar maakt en kennisdeling op laagdrempelige wijze bevorderd. De Talent Toolkit is sinds 2015 onderdeel van het trainingsaanbod van het Nederlandse Rode Kruis. Zie ook producten en www.talenttoolkit.nl

 

Spelconcept Tatasteel

In opdracht en in samenwerking met Tatasteel heeft Williswijs een spelconcept bedacht voor nieuwe medewerkers waarmee ze spelenderwijs kennismaken met de strategie van het bedrijf.

Williswijs - 2015

Willemijn Brouwer

willemijn@williswijs.nl

+31 6 185 46 048