BOEIende toepassingen

Boei is op veel verschillende manieren toe te passen. BOEI is in te zetten in een workshop over 'Eigen Leiderschap', als hand-out op congressen, als ice-breaker voor vergaderingen en bijeenkomsten, als techniek voor creatief procesbegeleiden en als ideeënverzamelaar. Om een idee te geven van de mogelijkheden van BOEI worden hieronder verschillende toepassingen beschreven.

 

BOEI Jezelf!

Werken is creëren. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Wat doe je met je eigen wijsheid, je eigenwijsheid? Los van wat iedereen vindt, wat vind je nou zelf? Waarom je jezelf zou willen volgen? BOEI gaat over jezelf herinneren aan je eigen waarden & creativiteit en over eigen leiderschap.

In een workshop BOEI Jezelf! gaan de deelnemers een BOEI doenken (doenken is het verbinden van denken en doen). Dat is actief met een concreet resultaat. Binnen 1 uur. Voor kleine tot zeer grote groepen.

"Wauw, net een pyramide ge-origamied. Echt doenken (doen en denken) #rfb11 @crijnbeek"

"Doen en denken samen leidt tot voelen.. #rbf11 door de doenkers.... Mensen een opdracht geven leert je veel over ze! @RaymondWitvoet"

 

BOEIende inspiratie

Vragen leiden tot nadenken. Stel jezelf (of elkaar) aan het begin van een congres 3 vragen, stel halverwege 3 vragen en stel na afloop 3 vragen. Maar er een geheel van, zet het op je bureau en denk er nog eens over na. BOEI gaat over inzichten laten plakken en ze je eigen maken. Zo maakt iedereen z'n eigen inspirator!

Aan het begin van een congres krijgen de deelnemers drie 'spekkies'. Aan het begin vullen de deelnemers het eerste spekje in. Halverwege nummer twee en aan het einde van de workshop. Congresorganisatoren kunnen ook reclame kwijt op hun BOEI.

"De boei van @williswijs is voor mij het hoogte punt van #mz2012 @JPCKuiper"


 

Anders doen? BOEIend!

Soms zegt een metafoor alles. BOEI is te gebruiken als creatieve techniek bij vergaderingen of onderhandelingsprocessen. De onderdelen van de BOEI representeren verschillende standpunten, mensen, partijen etc. De vragen zijn bijvoorbeeld: 'Hoe past het allemaal in elkaar? Hoe verbinden wij onszelf met elkaar? En wat zijn dan onze inzichten?'.

 

 

BOEI als ice-breaker

Het doel van een ice-breaker is letterlijk het ijs breken. Maar met een BOEI ice-breaker kan je nog veel meer vliegen in 1 klap slaan. Door de juiste vragen te stellen denken de deelnemers alvast na over het onderwerp. Doordat mensen in beweging moeten komen breek niet alleen het ijs maar komt er ook energie los. En deelnemers hebben aan het begin van een bijeenkomst direct resultaat van hun aanwezigheid.

 

BOEI als Ideeënverzamelaar

BOEI als ideeënverzamelaar werk voor een persoon als voor een groep. Op de buitenkant stel je je vragen, aan de binnenkant vind je je antwoorden. Voor groepsprocessen helpt een BOEI op deze manier vragen letterlijk op tafel te leggen en ideeën te bundelen.

 

BOEI als cadeautje

BOEI is altijd een inspirator, voor een persoon of voor een groep. Echter, men kan een BOEI ook helemaal 'customizen' naar eigen smaak en inspiratie. Zo kan de BOEI ook een cadeautje zijn, of de verpakking van een cadeautje. Dus wil je een keer op een andere manier iemand verrassen dan is BOEI een leuke optie!