Docent/trainer

Creativiteit leren aan studenten? Hierom moet je mij hebben:


  1. Ik weet super veel over creativiteit. Ik heb als ontwerper niet alleen praktische ervaring, ik weet veel van de theorie over creativiteit. Perfecte combinatie dus.
  2. Ik vind lesgeven leuk én ik word beoordeeld als 'een leuke docent'. Wel zo fijn voor de studenten.
  3. Ik ben CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat ik gecertificeerd docent ben. En dat betekent dat ik voor onderwijsactiviteiten vrijgesteld ben van belasting.
  4. Ik heb ervaring. Ik geef les in het faciliteren van creativiteit, over de theorie van creativiteit en over creativiteit in organisaties aan de TU Delft. Naast mijn docentschap op de TU Delft, geef ik op aanvraag les op universiteiten en hoge scholen. Zo geef ik dit jaar samen met een collega een vak op de Erasmus Universiteit Rotterdam en verzorg aantal workshop voor Nyenrode Business School. 
  5. Ik heb een lekker netwerk. Dus mochten er meer docenten nodig zijn, of ik ziek zijn, kan ik vervanging regelen.
Design Thinking leren aan studenten? Hierom heb ik er dubbele gevoelens over:


Design Thinking wordt veelal weggezet als methode terwijl ontwerpen geen methode is maar een set aan vaardigheden, attitudes en kennis over verschillende methoden en technieken.

Toch wil ik wel lesgeven in Design Thinking. Ik denk namelijk dat het anders kan dan hoe consultants het aanbieden. Dan wel onder de voorwaarden dat de leerdoelen over Design Thinking bespreekbaar zijn en dat ik vrijheid krijg de inhoud te ontwerpen naar hoe ik denk dat het goed is.